Mac Arska, Kainuun lahja Scotlannille

Mac Arska

Mac Arska, oikealta nimeltään Arto Pyrrönen, Kainuun korvesta lähtöisin oma tekemällään purjelaivalla. Paikalliset kyläläiset pitivät häntä hieman omalaatuisena tämän laivahankkeen myötä. No ei se nyt ihan laiva ollut, mutta joltisenkin merikelpoinen. Ruotsiin oli mies menossa, mutta harhautui siinä jossain vaiheessa ja päätyikin Skotlantiin.

Otti käyttöönsä nimen Mac Arska, koska kaikki Sctolannissa olivat Mac jotain ja Arska kuvitteli että Mac on normi etunimi jota kuuluu käyttää, ja ei kukaan kuitenkaan osannut lausua Pyrröstä. Sattumoisin hänellä oli hienoa piipputupakkaa mukanaa ja kova kauppamies kun oli, sai haalittua itselleen sen verran käteistä, että totetti haaveen ja hankki isomman laivan, jolla purjehti sitten Intiaan teekaupoille, menestyksekkäästikin vielä. Ihmeellisesti vain Kainuun kasvatti oppi Englannin kielen tai ainakin paikallisen murteen Kirckaldyn kaupungissa.

Nyt tämän Kainuun kasvatin maine oli kiirinyt jo Suomeen saakka, jolloin lehdistö oli kiinnostunut hänestä ja tästä tehtiin pieni juttu jonka Earl Grey luki, mutta jolle hän ei antanut arvoa.

Mac Arska oli kuulut että Suomessa oli alettu juoda hienommissa kaupunkilaispiireissä teetä ja hän arveli, että olisi varmasti aika laajentaa markkinoita myös sinnepäin. Kotikenttäetu hän ajatteli ja jos saisi vielä Kainuun korven torpparitkin teen makuun, olisi vain taivas rajana. Samalla voisi poiketa vaikka siellä Tukholman suunnalla, joka jäi viimeksi harmittavasti väliin. Joten ei muuta kuin purjeet ylös ja Tukholmaa kohti, teelasti ruumassa.