Kirjan kasaamista

Vihdoin viimein istuskelen Paroni-klubilla tyytyväisenä, Kiinasta tuomaamme teetä siemaillen.

Viime ajat olen kuluttanut tuon viheliäisen lokikirjamme kimpussa. Olen halunnut ikuistaa minun, teeparoni Sir Twiningsin, ja ystäväni, teeparoni Earl Greyn, ikimuistoisen Kiinan seikkailun.

Hyvää asiassa oli se, että olimme molemmat pitäneet lokia uskollisesti ja pilkuntarkasti. Huonoa taas, että jouduimme – kuinkas muutenkaan – paluumatkallamme Etelä-Kiinan merellä hirmumyrskyn kouriin. Myrskyn hellitettyä havaitsimme, että lokikirjan sivut lilluivat ympäri ämpäri pitkin merta. Saimme onneksemme haalittua suurimman osan, näin uskon.

Nyt olen kuitenkin kopioinut haalenneita, liuenneita ja repeilleitä papereitamme ja koettanut koota niistä edes jotenkuten järjellistä kokonaisuutta – siinä selvästikään täysin onnistumatta. Esimerkiksi kirjasta puuttuu kokonaan sen loppuosa, mikä ei mairittele teosta tipan vertaa !

Johonkin on kuitenkin laitettava piste, ja joltisellakin ylpeydellä lehteilen nyt nahkakantista luomustani.

teeparonit-matka-kiinaan
Teeparonit – Matka Kiinaan (PDF)

Vilkuilen klubin wanhaa kelloa; jokohan ystäväni, teeparoni Earl Grey jo suvaitsisi itsensä saapuvaksi. Olisikohan hänellä jälleen minulle seikkailuja tarjota tai – mikä vielä parempaa – puuttuvia lokikirjan merkintöjä?