Eipä hätäillä

Sanoi Twinings. Meidän täytyy suunnitella ja miettiä tarkoin ettemme tee itseämme naurunalaiseksi.

– Tämä sukumme varhaisin mies, joka siis katosi kummallisesti, ja joka saattoi kyllä johtua hieman arkaluontoisista puuhistaan, jonka vuoksi hänelle oli annettu kyläläisten keskuudessa lempinimi. Joten häntä ei kutsuttu kylänmiesten keskuudessa etunimellä, vaan lempinimellä Pirtu. Häneltä saattoi ostaa pirtua ja jos mahdollista niin vieläkin kuuluisampaa sahtia, ihme kyllä, itäisessä kolkassa maata harvemmin sahtia sai, saati pantiin, mutta kuitenkin.

– Niin missä olinkaan?

– Niin siis siinä että esi-isäsi teki pirtua ja katosi, mutta….

Ja ennekuin ehdin jatkaa, jatkoi Twinings tarinaansa.

– Aivan, aivan, häneltä sai siis pirtua, sahtia, sekä koko maakunnan parasta olutta, suvunssa on puhuttu että olisi ollut jotain ale tyyppistä, mene ja tiedä, mutta hän siis myi näitä tuotteita, myös illalla yhdeksän jälkeen, joka oli ennenkuulumatonta ja ilmeisesti naapurin Pulkkinen oli käräyttänyt esi-isäni jollekin virkaatekevälle, mutta tämäpä sai tiedon asiasta ja katosi, eikä hänestä kuulunut mitään sen koommin. Jäljelle jäi vain vaimo ja viisi lasta, sekä erikoinen talo, jonka hän oli omin käsin rakentanut.

– Vaimo ihme kyllä eleli leveästi myös tuon jälkeen ja ilkeä huhu kertoi tämän ottaneen vastaan vieraita miehiä maksusta. Mutta se ei ollut totta, kirjassa on kerrottu kaikki. Arto ”Pirtu” Pylkkänen, vaikka katosi, ei kadonnutkaan oikeasti, vaan jatkoi pirtun tekemistä toisaalla ja lähetti vaimolleen rahat. Kävipä aina välillä kutittelemassa vaimoaan hämärän tullen. Ajan kuluttua kun ei miehestä kuultu ei nähty, hänet todettiin kuolleeksi.

– Niin niin, hieno tarina, mutta entäpä tuo Arto joka melskaa tuolla Paronittaren kanssa, miten hän liittyy tähän kirjaan, jos hän edes liittyy. Lisäksi paroniwatsani kertoo että alkaa olla ruoka-aika. lisäksi jano waiwaa, jano varmaan johtuu edellen siitä Paroniklubilla wietetystä illasta. Tässä tarwittaisiin nyt myös Jeeves ja Herkko juonimaan.