A.P.

Mitkä ihmeen kirjaimet tuossa kirjan selkämyksessä oikein himmeänä hohtaa, mietiskelin ajatuksissani, kun Twinings lehteili tuota arvokasta sukukirjaansa, jonne oli kirjoitellut edellisestä matkastamme. Ihan kuin siinä olisi A.P.

Twinings laittoi kirjan pöydälle, ja käänsin sen samointein ympäri ja tarkastin olinko nähnyt oikein, kyllä siinä oli A.P. Muistelin että kirja oli Twiningsin suvun wanha, kukahan mahtoi olla kirjan edellinen omistaja, en ollut aivan varma kehtaisinko edes kysyä moisesta asiaasta, ehkei Twinings edes tiennyt, saati että asia minulle edes kuuluisi.

Ajattelin antaa asian olla, mutta kuitenkin se jostain syystä jäi kaihertamaan mieltäni. Päätin kuitenkin keskustella jostain aivan muusta, jostain miellyttävämmästä. Mitenkäs neiti Hunajainen voi? Kysäisin kuin ohimennen, kuitenkin jotenkin silmät vain hairahtuivat katsomaan kirjaimia uudelleen ja uudelleen, yritin olla näyttämättä sitä kuitenkaan Twiningsille.

Mitä mieltä olet, pitäisikö lähteä käymään metästysmajalla rauhoittumassa hetkeksi? Kalastaa ja pelata waikka tennistä, minulla olisi sinun kanssa ns. kana kynittävänä pelissä. Eiköhän riitä että Herkko ja Jeeves tulevat mukaamme, lähtekäämme liikkeelle kevyellä varustuksella. Jos jotain tarvitsemme, aina niin tarmokkaat hovimestarimme woivat käydä hankkimassa tarvitsemamme. Samalla woisimme miettiä waikka uutta matkaa, olen ymmärtänyt että Wenäjän kautta pääsisi myös Kiinaan, tietääkseni siellä suunnalla kasvaa aivan erinomaista teelaatua. Mitä sanot?